Juhlat veneellä

Juhlat veneellä

Juhliminen on aina mukavaa, mutta se on vielä mukavampaa, kun siihen voi yhdistää jotain hieman erikoisempaa. Nykypäivänä monet ovat havainneet, että illanistujaiset voi perinteisemmästä tavasta poiketen hyvin viettää jossain kodin tai ravintolan ulkopuolella. Mikäpä olisi parempi miljöö illan istumiseen, kun monta asiaa mahdollistava vene. Oli se sitten kiinnitettynä rantalaituriin tai lipumassa ulapalla kohti lähellä olevaa tanssipavilijonkia, se monipuolistaa juhlimisen kokemuksen kertaheitolla. Ja kukapa estää viettämästä viikonloppua juhlatunnelmissa useamassa eri paikassa, kun liikkuminen on veneellä niin helppoa?

Millaisessa veneessä on mukavaa juhlia?

Aivan pelkkä soutuvene ei välttämättä tarjoa parhaita puitteita veneellä juhlimiseen, eikä pieni moottorivene ole sellaista paljon kummempi paikka järjestää juhlat. Sen vuoksi tulee pohtia, että mikäli veneellä on aikomuksena istua useammin iltaa, kannattaa hankkimista suunnitella hieman pidemmän aikaa. Kuten jokainen tietää, juhliminen on mukavampaa, kun kaikilla on tilaa istua ja liikkua, joten venettä hankkiessa tulee huomioida sen koko ja se, kuinka kyydissä olevat mahtuvat istumaan rennosti ja mukavasti. Myös veneessä kulkemiseen kannattaa kiinnittää huomiota: joutuvatko juhlijat liikkumaan veneessä ahtaissa väleissä tai liukastelemaan mahdollisesti kannella? Juhliminen on paitsi miellyttävämpää, myös turvallisempaa, kun ei tarvitse varoa alituisesti liikkeitään.

Veneessä on myös hyvä olla mahdollisuus säilyttää ja tehdä ruokaa. Jääkaappi ja keittiön ruonlaittokoneet tai grilli edesauttavat ruoan ja juoman säilymistä sekä helpottavat ruoan valmistusta, eikä energiaa tai aikaa tarvitse haaskata esimerkiksi kylmäsäilytyksen järjestämiseen erikseen. Myös valaistukseen kannattaa juhlaveneellä kiinnittää huomiota, sillä varsinkin pimeinä alkusyksyn ja loppukesän öinä lisävalot voivat olla tarpeen. Muita juhlijoiden viihtyvyyttä edesauttavia tekijöitä ovat esimerkiksi hyvät äänentoistolaitteet, WC ja suihku, sillä ne tekevät juhlapaikasta viihtyisä ja ennen kaikkea niin toimivan, ettei juhlaväen tarvitse poistua veneeltä illan aikana lainkaan.

Juhlimismukavuutta lisää se, että ainakin osa juhlijoista mahtuu myös suojaan esimerkiksi auringon paahteelta tai yllättävältä sadekuurolta. Mahdollisen veneen tarjoilupöydän ylle levitettävän aurinkovarjon lisäksi veneen kajuutassa on hyvä olla tilaa hengähtää ja oleilla, ja viileinä kesäiltoina sinne on mukavaa suojautua myös yllättävältä kylmyydeltä ja ötököiltä. Mikäli joku juhlijoista päättää pulahtaa juhlien edetessä veteen, on myös hyvä, että hänellä on mahdollisuus lämmitellä sisätiloissa sen jälkeen. On käytännöllistä, jos veneessä on myös tarvittaessa nukkumapaikkoja ja tilaa sälyttää matkatavaroita. Näin kauempaakin tulevat vieraat pääsevät viihtymään venejuhlissa ilman, että heidän tarvitsee olla etsimässä itselleen yöksi majapaikkaa. Mikäli veneessä voi luoda erilaisia tilaratkaisuja muuttamalla järjestystä tai hankkimalla monikäyttöisiä huonekaluja tai esineitä, se on hyvin käytännöllinen ja mukava juhlimispaikka. Silloin tilat muotoutuvat hyvin erilaisia juhlia varten, eikä veneen omistajan tarvitse miettiä olisiko veneen uusiminen tai remontoiminen välttämätöntä. Veneen ulkomuodon on toki myös hyvä miellyttää silmää, että ilta on kaikin puolin onnistunut. Veneen omistajan tuleekin huolehtia siitä ja ylipäänsä koko veneen kunnosta ja varustelusta, mikäli hän haluaa järjestää veneellään ikimuistoisia juhlia. Ei ole huono idea, että veneestä löytyy esimerkiksi aurinkotuoleja tai muita kokoontaitettavia kalusteita, sillä ne ovat käytännöllisiä pienessä tilassa.

Veneen vuokraaminen juhlia varten

Samat huomiot koskevat tietysti myös veneen vuokraamista muualta väliaikaisesti juhlia varten. Tällöin on mahdollista saada vene, joka palvelee juhlijoita toivotulla tavalla ja lisää sekä vieraiden että juhlien järjestäjien viihtyvyyttä. Esimerkiksi sivustoilta Skipperi ja Nettivene, voit löytää itsellesi veneen satunnaista käyttöä varten, jos et halua syystä tai toisesta investoida omaan veneeseen. Sivustot esittelevät vuokrattavia veneitä kattavasti, mikä mahdollistaa sen, että löydät varmasti omaan tarpeeseesi sopivan veneen ja voit järjestää juuri sellaiset juhlat, kun haluat.